All inclusive matkat

All inclusive matkat ovat sellaisia matkoja, joissa hintaan sisältyy lennot, majoitus, ruoat, juomat sekä yleensä myös joitain aktiviteettejakin. Tällaisen loman aterioihin kuuluu tavallisesti aamiainen, lounas, päivällinen ja välipalat, ja juomina voidaan tarjoilla esimerkiksi virvoitusjuomia sekä paikallisia alkoholijuomia. Aktiviteetteina on esimerkiksi järjestettyjä retkiä lähiseuduille, tai jotain ohjelmaa hotellilla. Retkellä ruokailut ovat järjestetty retkikohteessa, mutta muuten ne tapahtuvat hotellilla yleensä buffet-pöydän muodossa.

All inclusive matkalla siis ei tarvitse itse käyttää aikaa käytännön asioiden järjestelemiseen, ja siksi se sopiikin erityisesti sellaisille matkustajille, jotka eivät halua liikkua kohteessa ominpäin, ja pysyvät mielellään hotellin läheisyydessä. Etenkin lapsiperheille tällainen matka on käytännöllinen valinta, kun ruokailut on helposti järjestetty, ja koko loman budjettikin etukäteen hyvin tiedossa. All inclusive matkalla lompakon voikin usein jättää vain hotellin tallelokeroon, kun kaikki on jo maksettuna. All inclusive matkoja järjestetään myös erilaisilla teemoilla, ja esimerkiksi pariskunnille on olemassa omia, vain aikuisille suunnattuja matkoja. All inclusive loma on hyvä vaihtoehto myös häämatkaksi, niin pari voi keskittyä rauhassa lomailuun ja toisiinsa, eikä ainakaan tarvitse olla heti kinastelemassa siitä, missä seuraavaksi syötäisiin. Tai esimerkiksi hiihtolomalla voi olla pitkän rinteessä vietetyn päivän jälkeen niin väsynyt, ettei enää jaksa lähteä etsimään ravintoloita, vaan all inclusive on käytännöllisin ratkaisu.

Vaikka yleensä olisikin tottunut valitsemaan omatoimisemman matkan, voi olla hyvä kokemus kokeilla välillä all inclusive –matkaa, jolla ei tarvitse itse tehdä mitään muuta, kuin mitä sattuu huvittamaan. Itsekseen matkustettaessa hyvä osa lomaa menee käytännön asioiden järjestelyyn, kuten sopivan ruokapaikan tai majoituksen etsimiseen, ja sellaisella ei tarvitse all inclusive -lomalla päätään vaivata.

Milloin kannattaa valita all inclusive matka

On myös paikkoja, joissa all inclusive on melkeinpä ainut hyvä vaihtoehto, ja tulee edullisemmaksi kuin omin päin matkaaminen. Esimerkiksi Malediiveilla on vähän palveluita ja hinnat ovat korkealla, ja jokainen hotellikin on vieläpä omalla saarellaan. Tämä onkin suosittu all inclusive -kohde, sillä hotellien ravintolat olisivat muuten kalliita, ja näin säästytään tällaisilta yllättäviltä kuluilta. Malediiveilla kun ei muutenkaan ruokapaikoissa oikein ole muita vaihtoehtoja kuin hotellin oma ravintola. Joissain matkakohteissa taas on parempi turvattomuuden takia pysytellä hotellin lähellä pimeän tullen, eikä lähteä etsimään illallispaikkaa omin päin.

Toisaalta on myös paikkoja, johon all inclusive matkaa ei kannata varata. Esimerkiksi Aasiassa on monia kohteita, joissa hyvää ruokaa löytyy katuravintoloista edullisesti, ja liikkuminen ominpäin on turvallista. Tällöin ei ehkä tee mieli pysytellä hotellilla, vaan on hauska mennä ja liikkua vapaasti, ilman ajatusta siitä, että jo maksetut ateriat hotellilla jäävät nyt käyttämättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

thirteen − 7 =